Samson

Aanvang
30-11-2019 20:30
Einde
30-11-2019 23:00

€6,50

Een Hebreeër met enorme krachten moet in opdracht van God zijn volk uit de slavernij leiden. Nadat zijn jeugdige ambities eindigen in een tragisch huwelijk, zorgt dit er voor dat hij in conflict raakt met het Palestijnse leger. Hij krijgt vele tegenslagen te verduren, onder meer in de liefde, op zijn weg naar de overwinning.

 

De film speelt zich af in Israël, 1170 voor Christus. Het volk Israël wordt onderdrukt door de Filistijnen. Eén man, Samson, die bekend staat om zijn onmenselijke kracht én zijn impulsieve beslissingen, is door God gekozen om het volk te bevrijden van deze onderdrukking. Nadat zijn ambities eindigen in een huwelijk met de beeldschone Delila, zorgt dit ervoor dat hij in conflict raakt met het Filistijnse leger. Hij krijgt vele tegenslagen te verduren op weg naar de overwinning, onder meer in de liefde. Wanneer de ondergang van Samson bijna zeker lijkt, doet hij nog een laatste keer beroep op God.

De 110-minuten durende actie-drama (2018), geregisseerd door Bruce Macdonald en met acteurs als Jackson Rathbone, Rutger Hauer en Billy Zane, draait voor het eerst in Nederland op 30 november 2019 in Filmhuis LuMina aan het Omlooppad 2. 

Ook interessant