Paul's Promise (27 Januari 20:30)

Aanvang
27-01-2023 20:30
Einde
27-01-2023 23:00

€6,00

Paul’s Promise speelt zich af op het hoogtepunt van de burgerrechtenbeweging van de jaren zestig en is het inspirerende waargebeurde verhaal van Paul Holderfield, voormalig racistische brandweerman die dominee werd en een van de eerste geïntegreerde kerken in het Amerikaanse Zuiden begon. Het is de reis van één man naar hoop en genezing tijdens een moeilijke tijd in de geschiedenis van onze natie die resulteerde in de beslissing van één man om God te dienen en op te staan ​​tegen onrecht – een verhaal dat tot op de dag van vandaag een enorme impact op de gemeenschap heeft.

Paul’s Promise vertelt het leven van Paul Holderfield Sr., in armoede opgegroeid en weet hoe het is om hongerig naar bed te gaan en zijn moeder ‘s nachts te horen bidden om voedsel voor haar kinderen. In de jaren vijftig, tijdens de Little Rock Central High School-crisis, is Holderfield een brandweerman uit North Little Rock die zich herinnert dat hij een zwarte man de rug toekeerde, in de hoop dat hij hem niet zou herkennen, maar dat doet hij wel. Zijn beste jeugdvriend Jimmy Lipkin benadert Paul voor een handdruk, maar Holderfield steekt zijn handen in zijn achterzakken en weigert Lipkins hand te schudden. Later veroordeeld door zijn acties, vertelt Holderfield zijn vrouw Barbara dat hij nooit meer een mens op die manier zal behandelen.

Uiteindelijk start Holderfield Friendly Chapel en F.L.A.M.E. (Feeding and Loving All Men Equal) om anderen te helpen en de rest van zijn leven iets terug te geven aan iedereen in nood. Volledig toegewijd aan het voldoen aan de behoeften van mensen, bouwt Holderfield een organisatie op die anderen al meer dan 30 jaar bedient, die 24/7 voorziet in voeding (via een gaarkeuken/voedselpantry), emotionele, fysieke (kleding, onderdak), spirituele en gezondheidsbehoeften van anderen, 365 dagen per jaar. Zijn levenswerk gaat tot op de dag van vandaag door via zijn uitgebreide familie.

Ook interessant